PowerPoint 2010'daki yenilikler 02

PowerPoint 2010'daki yenilikler

PowerPoint 2010 için video ve resim düzenleme ekleri ve geliştirmeleri en önemli unsurdur. Sunularda iş arkadaşlarınızla kolayca işbirliği yapmanızın birçok yeni yolu vardır. Ayrıca geçişler ve animasyonlar şeritte ayrı sekmelere sahip olup her zamankinden daha sorunsuz ve zengindir.



03. Sunularınızın sürümlerini otomatik olarak kaydetme

Office Otomatik Sürüm Oluşturma ile önceki sürümlerin bir kısmını veya tamamını alabileceğiniz şekilde sunularınızın farklı, aşamalı sürümlerini otomatik olarak kaydedebilirsiniz.

El ile kaydetmeyi unuttuğunuzda, başka bir yazar içeriğinizin üzerine yazdığında, değişiklikleri yanlışlıkla kaydettiğinizde veya sununuzun önceki sürümüne geri gitmek istediğinizde bu kullanışlıdır.

Bu özellikten yararlanmak için Otomatik Kurtarma veya Otomatik Kaydetme ayarlarını açmanız gerekir.

04. Slaytlarınızı mantıksal bölümlerle düzenleme

Bölümleri kullanarak büyük slayt destelerinin yönetilmesini ve bu slaytlarda gezinmeyi kolaylaştıracak şekilde düzenleme yapabilirsiniz. Ayrıca, slaytlarınızı bölümler halinde etiketleyip gruplandırarak sunu oluşturmak için başkalarıyla işbirliği yapabilirsiniz. Örneğin, her iş arkadaşınız ayrı bir bölümün slaytlarını hazırlamaktan sorumlu olabilir.

Tüm bölümü adlandırabilir, yazdırabilir ve bölüme efekt uygulayabilirsiniz.

SmartArt grafik düzenlerinde de sizi şaşırtabilecek birkaç yeni fotoğraf tabanlı eklemeler yapılmıştır. Ve artık sunularınızı daha kolayca yayınlayıp paylaşabilmenin birçok yolu vardır.